Agronom Jan Baunsgaard Pedersen, 50 år og 20 år

AGRONOM JAN BAUNSGAARD PEDERSEN KAN SNART FEJRE BÅDE 50 ÅRS FØDSELSDAG OG 20 ÅRS JUBILÆUM HOS BJ-AGRO.


Jan Baunsgaard Pedersen, agronom i BJ-Agro i Hovborg, fylder 50 år den 2. februar. Derudover har han også 20 års jubilæum i virksomheden den 1. marts og er således den faglige medarbejder, der har været i BJ-Agro længst.

Jan Baunsgaard Pedersen er uddannet agronom fra Landbohøjskolen med speciale i kartofler og rodfiltsvamp. Som nyuddannet havde han en kortvarig ansættelse i det daværende plantedirektorat, inden han sammen med sin kone flyttede tilbage til Midtjylland, hvor han er opvokset. Her blev han per 1. marts 2002 ansat som planteavlsrådgiver i BJ-Agro.

Jan Baunsgaard Pedersen er meget vellidt blandt både kolleger og landmænd. Han forstod fra dag ét, hvad der skal til for at være en god planteavlsrådgiver og blev hurtigt en vigtig og betroet medarbejder, der bidrager med en stor faglig viden. Senere i karrieren var Jan Baunsgaard Pedersen i en årrække primus motor på BJ-Agros forsøg og egne forsøgsmarker i Hovborg.

Gennem hele den 20-årige karriere i virksomheden har planteavlsrådgivningen med mark- og gødningsplaner, bedriftsbesøg og så videre været Jan Baunsgaard Pedersens primære arbejdsområde. Selvom fødselarens speciale er kartofler, hvor han blandt andet i dag er hovedansvarlig for rådgivningen omkring stivelseskartofler, rådgiver han også inden for andre afgrøder som korn og majs. Jan Baunsgaard Pedersens rådgivning dækker, sammen med de øvrige fem agronomer og andre kollegaer i BJ-Agro, 20-25 procent af det samlede danske kartoffelareal. 

Jan Baunsgaard Pedersen bor sammen med sin kone og deres tre fælles børn på 17, 13 og 13 på et fritidslandbrug mellem Brande og Give. Her bruger han fritiden på blandt andet at dyrke stivelseskartofler og vårbyg, biavl, jagt og forskellige sportsgrene.

Både fødselsdag og jubilæum fejres privat.

Jan ønskes stort tillykke fra alle kollegerne hos BJ-Agro!