Den personlige rådgivning er kimen til succes

BJ-AGRO TILBYDER PLANTEFAGLIG RÅDGIVNING, NYSKABENDE PLANTEANALYSER OG VELAFPRØVEDE PRODUKTER TIL PLANTEAVLEN

Når arbejdsdagen er omme, vil vi have gjort en forskel. Det er det motto, Benny Jensen og resten af BJ-Agro møder ind på arbejde med hver morgen.

Med udgangspunkt fra hovedkontoret i Hovborg hjælper BJ-Agro hundredvis af landmænd i hele Danmark med at få succes med planteavlen. For nogle sker det gennem hyppige markbesøg og personlig rådgivning, andre får aktuelle råd gennem plantefaglige nyhedsbreve, og andre igen benytter sig af servicen omkring planteanalyser eller køber nogle af de effektive hjælpeprodukter, BJ-Agro tilbyder.

- Noget af det, der kendetegner vores planteavlsrådgivning, er, at vi har et grundigt kendskab til vores kunder og deres bedrifter, samtidig med at vi har en stor fleksibilitet. Vi giver personlig rådgivning, og har ingen tidsregistrering eller faste kontortider. Når landmanden har brug for os, er vi til rådighed, og det oplever vi meget positiv respons på, fortæller direktør Benny Jensen.

Som en ekstra styrke i planteavlsrådgivningen har BJ-Agro en fælleshandelsafdeling, der altid er opdateret på indkøbs- og afsætningsemner. Her bliver indkøb af produkter samlet for at sikre de bedste priser til landmanden. 

- På den måde kan vi garantere optimal service på indkøb og handel. Hvis vi for eksempel opdager en mangel i marken, kan vi sikre landmanden det nødvendige produkt til en god pris. Og det forpligter jo at komme fra et rådgivningsfirma. Derfor sørger vi altid for, at vores kunder får solid rådgivning om produktet, og der altid bliver fulgt op, lyder det fra Benny Jensen.

Gødning efter plantens behov

Et af de værktøjer, BJ-Agro tilbyder i rådgivningen, er planteanalyser – primært i kartofler. 

- Helt lavpraktisk foregår det ved, at man sender planteprøver til laboratoriet, som analyserer, om planten mangler næringsstoffer. I en højtydende afgrøde som kartofler er det essentielt med optimal forsyning af alle relevante næringsstoffer for at sikre fuld produktion. Men ofte kan en eventuel mangel ikke ses med øjet, inden det begynder at koste udbytte. Derfor er planteanalyser et genialt værktøj, der kan have stor betydning for bundlinjen, fordi det giver den her unikke viden om plantens trivsel, siger Benny Jensen og tilføjer:

- Resultaterne af planteanalyserne kan landmanden nemt tilgå på vores nye, online platform, plantportal.dk, som blev lanceret i sommeren 2021.

Resultaterne fra planteanalyserne bliver samlet på plantportal.dk. Foto: Anya Engelbrecht

Udfører forsøgene selv

Viden er er en af grundstenen i BJ-Agro. Alt rådgivning er baseret på et stort forsøgsarbejde, som BJ-Agro selv udfører for at sikre landmanden den bedste faglighed.

Foruden sortsforsøg udfører BJ-Agro blandt andet forsøg med dyrkning, gødning, bejdsning og nedvisning.

- Vi er specialiseret i at tilbyde de bedste produkter og personlig rådgivning indenfor kartofler, majs og andre afgrøder, og det skal vi blive ved med at være. Derfor udfører vi forsøg selv, og sørger for hele tiden at være opdateret med faglige viden og med de bedste produkter til planteavlen, understreger Benny Jensen.

 

Vil du vide mere om, hvad BJ-Agro kan gøre for dig?
Kontakt os helt uforpligtigende på +45 75 19 15 80 eller mail@bj-agro.dk