Flex Fertilizer struvit bladgødning kåret som enstjernet nyhed på Agromek

FLEX FERTILIZER STRUVIT BLADGØDNING FRA BJ-AGRO HANDEL ER KÅRET SOM ENSTJERNET NYHED TIL AGROMEK STARS SPECIAL EDITION 2021


Den nye Flex Fertilizer bladgødning med struvit som råvare fra BJ-Agro Handel er god både for klima, miljø, og landmandens udbytte. Struvitten er udvundet fra spildevand, og denne type bladgødning er ny i Danmark. Derfor er den kåret som enstjernet nyhed til Agromek Stars Special Edition 2021.

- Vores Flex Fertilizer bladgødning er tidligere kåret som en trestjernet nyhed på Agromek, og vi glæder os over, at denne nye version med struvit fra spildevand nu også bliver hyldet med en stjerne, siger Benny Jensen, direktør i BJ-Agro, som forhandler gødningen.

Det unikke ved den nye gødning er, at næringsstofferne i spildevandet er omformuleret, så de bliver udnyttet meget bedre i marken, end hvis man havde anvendt spildevandet direkte. Derudover er de stoffer i spildevandet, som man ikke ønsker i marken, fjernet.

- Struvit er langsomt optageligt for planter, men vi har hos Flex Fertilizer System fundet en måde at omformulere struvitten på, så den bliver flydende og let optagelig for planterne igennem bladene, og det kan virkelig gøre en forskel i afgrøden, fortæller Allan Holm Nielsen, der er produktchef hos Flex Fertilizer.

Mindre udvaskning

Udover vækst- og udbyttemæssige fordele er der også bonus at hente indenfor klima og miljø ved at anvende bladgødningen, som blandt andet er velegnet til alle kornafgrøder og kartofler.

- Ved at man undgår at skulle denitrificere kvælstoffet i rensningsanlægget, reducerer vi risikoen for dannelse af lattergas, der er en stærk klimagas, og når vi samtidig genbruger magnesium, fosfor og kvælstof som højeffektiv bladgødning, slår vi nærmest 4 fluer med ét smæk, siger Allan Holm Nielsen og fortsætter:

- Der er klart fordele at hente for landmanden ved at bruge Flex Fertilizer bladgødning med struvit fra BJ-Agro Handel. Både fordi produktet indeholder lidt flere næringsstoffer, og fordi den effektive formulering gør det lettere for landmanden at opnå høje udbytter indenfor hans N- og P-kvoter ­ – samtidig med at han kan være med til at forbedre det samlede grønne regnskab. Vi ser på alle fronter rigtig stort potentiale i den nye bladgødning.