Tobias Jensen ansat som ny rådgiver

TOBIAS JENSEN HAR UNDER SIN UDDANNELSE HAFT SÆRLIGT FOKUS PÅ KARTOFLER.


Tobias Jensen, 27 år, er per 1. februar ansat som planteavlsrådgiver hos rådgivningsvirksomheden BJ-Agro i Hovborg. Han har netop færdiggjort en kandidat i agrobiologi ved Aarhus Universitet, hvor han har haft særligt fokus på kartofler. 

Tobias Jensen er søn af Benny Jensen, direktør i BJ-Agro, og følger således i sin fars fodspor ind i kartoffel- og planteavlsbranchen.

- Det er klart gennem min far, at jeg har fået interesse for kartofler. Da jeg startede uddannelsen, så jeg det ikke som en selvfølge, at jeg skulle specialisere mig i kartofler. En kandidat i agrobiologi kan åbne mange døre, så jeg undersøgte, om der var andre fagområder, der kunne være mere interessante for mig. Men det blev hurtigt klart, at interessen havde hængt ved, og at det var kartoflernes vej, jeg skulle gå, fortæller Tobias Jensen.

Det første stykke tid hos BJ-Agro vil være en naturlig oplæringsperiode, hvor Tobias Jensen blandt andet vil arbejde med paragraf 3 arealer, markplaner, EU-ansøgninger og markprogrammet Næsgaard. Derudover skal han med de andre rådgivere på bedriftsbesøg.

-  Det bliver ikke kun mig, landmanden får besøg af her i starten af min ansættelse. Men jeg ser meget frem til at komme ud på bedrifterne og være med til at gøre en forskel, siger Tobias Jensen, der glæder sig over at være anden generation i virksomheden.

- Det er klart for mig, at hvis jeg skal arbejde med planteavlsrådgivning, skal det være i BJ-Agro. Her får jeg rigtig gode muligheder for at udfolde mig, bruge og videreudvikle min viden og hjælpe landmanden med at få de bedst mulige resultater i marken.