Vestjyllands Andel overtager aktiemajoriteten i BJ-Agro

VESTJYLLANDS ANDEL OVERTAGER 70% AF AKTIERNE I RÅDGIVNINGS- OG HANDELSVIRKSOMHEDEN BJ-AGRO. DERMED UDVIDER GROVVARESELSKABET PALETTEN AF YDELSER TIL DE EKSISTERENDE ANDELSMEDLEMMER, SOM FÅR LETTERE ADGANG TIL PRODUKTER SAMT SPECIALISTVIDEN INDEN FOR HØJVÆRDIAFGRØDER.


BJ-Agro har i mere end 25 år udøvet professionel planterådgivning samt formidlet købs- og salgsaftaler for dygtige danske landmænd i hele landet.

Dén rolle fortsætter BJ-Agro med at udfylde, men nu med et større økonomisk fundament i ryggen. Grovvareselskabet Vestjyllands Andel har således købt 70% af aktierne i selskabet.

- BJ-Agro er en veldrevet virksomhed, som nyder stor anseelse i branchen. Derfor glæder vi os over at kunne byde dem velkommen i den voksende VA-familie, hvor deres brede viden inden for planteavl og højværdiafgrøder er et stærkt supplement til vores egen på området og bliver endnu et unikt værditilbud til vores flere end 4.000 medlemmer, siger Steen Bitsch, CEO i Vestjyllands Andel.

Samtidig forklarer han, at investeringen i BJ-Agro harmonerer med grovvareselskabets ambitioner om at være en attraktiv one-stop-shop for kunder og medlemmer.

- I Vestjyllands Andel har vi en ambition om at yde høj videnservice med henblik på at styrke medlemmernes konkurrenceevne. Det har vi f.eks. gjort på fodersiden, hvor vi på staldniveau har stor viden om den enkelte besætnings konkrete behov for foderblandinger. Tilsvarende specialistviden ønsker vi at videreudvikle på plantesiden, og i den produktpalette passer BJ-Agro perfekt ind, lyder det fra Steen Bitsch.

BJ-Agro fastholder sin selvstændighed

Med opkøbet af BJ-Agro føjer Vestjyllands Andel endnu et datterselskab til porteføljen. Som det er tilfældet med f.eks. VA-datterselskabet Adival, fastholder BJ-Agro sin selvstændighed, hvorfor både virksomhedens ansatte og hidtidige aktiviteter fortsætter uændret.

- BJ-Agro havde udsigt til et generationsskifte inden for de kommende 5-7 år, og takket være partnerskabet med Vestjyllands Andel sikrer vi en stabil proces ift. dette. Så vores kunder også er sikret en stærk rådgiver og samarbejdspartner på den lange bane, forklarer Benny Jensen, stifter og medejer af BJ-Agro, og tilføjer:

- Derudover har BJ-Agro gennemført en succesfuld markedsmodning af flydende bladgødning og står nu over for en vækststrategi, hvis potentiale i højere grad kan forfølges med en partner, som både har markedsadgang og økonomisk kapacitet. Derfor ser vi enormt meget frem til samarbejdet med Vestjyllands Andel, hvis ambitiøse visioner for dansk landbrug flugter med vores motto om, at ”Vi vil gøre en forskel”.

Benny Jensen (tv.) og Steen Bitsch. Foto: Vestjyllands Andel

Han bakkes op af Steen Bitsch, som ligeledes ser et stort vækstpotentiale i BJ-Agro.

- Takket være et solidt forsøgsarbejde samt forskning i biostimulanter og mikronæring har BJ-Agro en række nye vidensteknikker i pipelinen, som kan gøre en forskel i den grønne omstilling af dansk landbrug. Den højaktuelle trepartsaftale indikerer, at vi fremadrettet får en mindre dyrkningsflade til at producere fødevarer.

I den kontekst får BJ-Agros specialistviden en afgørende rolle, så vi i fællesskab formår at sikre det samme udbytte med et væsentligt mindre input, slutter Vestjyllands Andels CEO.